Bescherm je ogen met een zonnebril voor de winter

Het dragen van een zonnebril in de winter is net zo belangrijk voor je ogen als in de zomer. Deze zonnebrillen zijn een uitstekende bescherming tegen de zon, wind en andere elementen die oogschade kunnen veroorzaken. We zouden onze paraplu’s op een regenachtige dag niet thuis laten, of onze zware jassen thuis op een koude dag, dus waarom zouden we onze beschermende brillen thuis op een zonnige dag achterlaten?

UV bescherming

Als u deze winter uw ogen tegen de schadelijke stralen van de zonnen wilt beschermen, moet u investeren in een zonnebril met UV -bescherming. Tijdens de koude maanden is de lucht op de hellingen dunner en kunnen UV -stralen er gemakkelijk doordringen. Een manier om de UV -bescherming van uw zonnebril te verbeteren, is door een wikkelstijl of een paar met een grotere lens te kiezen. Dit voorkomt dat UV -stralen de lens binnendringen en biedt u de beste UV -bescherming.

Gepolariseerde lenzen

Gepolariseerde lenzen op winterzonnebrillen helpen de ogen te beschermen tegen schadelijke stralen. Ze blokkeren tot 99% van de UV-A- en UV-B-stralen en zijn effectief tegen schittering, waardoor oculaire schade op de lange termijn wordt voorkomen. Ze zijn vooral belangrijk voor wintersporten en activiteiten op grote hoogte, waarbij blootstelling aan fel zonlicht kan leiden tot een tijdelijk verlies van gezichtsvermogen.

Gekleurde lenzen

Gekleurde lenzen voor winterzonnebrillen zijn in veel stijlen verkrijgbaar. Sommige zijn helder en kleurrijk, terwijl anderen subtieler en neutraal zijn. Beide verhogen het contrast- en diepteperceptie, wat helpt het gezichtsvermogen in omstandigheden met weinig licht te verbeteren. Hoewel duidelijke lenzen UV -bescherming bieden, bieden ze weinig tot geen bescherming tegen schittering, zodat ze niet worden aanbevolen voor gebruik binnenshuis.

Flashlenzen

Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar, waarbij sommige beter zijn voor het winterseizoen dan andere. Spiegellenzen zijn vooral nuttig tijdens heldere omstandigheden, omdat ze licht van het oog weerspiegelen. Mirrorlenzen kunnen worden getint of volledig reflecterend en kunnen worden gemonteerd op een plastic of metalen zonnebrilframe.

UV-blokkerende lenzen

Een goed paar winterzonnebrillen zou UV-blokkerende lenzen moeten hebben om uw ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies UV-blokkerende lenzen die 100 procent UVA/UVB worden gefilterd om de beste bescherming te krijgen. Grote lenzen zijn het beste omdat ze meer van de ogen bedekken en de huid om hen heen. U kunt ook gepolariseerde lenzen kiezen, die u zullen helpen schittering te verminderen en uw ogen te beschermen tegen de kou. Wintersporten vereisen ook speciale brillen, zoals zonnebril gemaakt voor skiƫn of snowboarden.

Beschermende lenzen

Om je ogen in de winter beschermd te houden, moet je een zonnebril kiezen met een beschermende lens. Je hebt een paar nodig dat 100 procent van UVA en UVB -licht kan blokkeren. De lenzen moeten ook groot en gepolariseerd zijn. Dit zal uw zicht verbeteren en de delicate huid rond uw ogen beschermen. U kunt ook een paar kiezen dat er stijlvol uitziet en een blokkader heeft.

Oogmoeheid

Winterweer is bekend als moeilijk voor de ogen. De koude lucht kan de ogen irriteren, waardoor ze waterig worden. De scherpe wind kan ze ook uitdrogen. Het dragen van een zonnebril kan helpen om het vocht van het oog te behouden. Bovendien kunnen de lenzen van een zonnebrillen het hoornvlies beschermen tegen krassen veroorzaakt door wind.

Visie-gerelateerde hoofdpijn

Als je een atleet bent, weet je dat de juiste visie cruciaal is voor succes. Je hebt 20/20 visie nodig om te concurreren en te winnen, maar visie-gerelateerde hoofdpijn kan voorkomen dat je die doelen bereikt. Om deze hoofdpijn te voorkomen, moet u de juiste bril of contactlenzen dragen. Een professionele fitter van de bril kan u helpen de juiste bril voor uw gezicht te kiezen en ervoor te zorgen dat de afstand tussen de lenzen en de leerlingen juist is. Door de bril opnieuw aan te passen als ze zich te strak op je gezicht voelen of in je neus knijpen, verminderen het aantal hoofdpijn dat je krijgt.

Scroll naar boven